Ελλάδα

Σπάρτη Μυστράς Γύθειο Μονεμβασιά

Σπάρτη Μυστράς Γύθειο Μονεμβάσια | 3 Ημέρες | Οδικώς

1η Ημέρα: Μυστράς | Σπάρτη | Γύθειο  
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στον χώρο του σχολείου, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, φθάνουμε στο Μυστρά, 5 χλμ. δυτικά της Σπάρτης. Εκεί θα επισκεφθούμε τη νεκρή Βυζαντινή Πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Κάτω από το Κάστρο, παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες -καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους. Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο του Μυστρά, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία η Οδηγήτρια ή Αφεντικό, η Περίβλεπτος, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Μουσείο Νεότερης Σπάρτης, ώστε να παρακολουθήσουμε την ιστορική εξέλιξη του Δήμου Σπάρτης, τα σχέδια και τις πληροφορίες των κυριότερων Δημόσιων Κτιρίων της πόλης. Στο μουσείο επίσης υπάρχουν εκθέματα όπως παλαιά έπιπλα και τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες δίνοντας μας την ευκαιρία να διαμορφώσουμε μία πλήρη εικόνα της Νεώτερης Σπάρτης. Το Μεσημέρι χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην Σπάρτη. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Μονεμβασιά | Γύθειο 
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την ανατολική ακτή της Λακωνίας. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της Μονεμβασιάς, που επάνω του εξακολουθεί να ζει σκαρφαλωμένη η μεσαιωνική Βυζαντινή και Ενετική καστροπολιτεία. Η σύνδεση με την ακτή γίνεται με χαμηλή γέφυρα και αυτή η μόνη ¨εμβαση¨ έδωσε το όνομα στην πόλη. Αξέχαστες οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην παλιά πόλη με χίλια χρόνια ακμής και δόξας στην πλάτη της. Από το κεντρικό εμπορικό καλντερίμι, μέχρι τις επάλξεις του διπλού τείχους, συναντάμε λιθόστρωτα δρομάκια, αρχοντικά, αψίδες, Ενετικά οικόσημα, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, Βυζαντινές Εκκλησίες. Σημαντικότερες αυτές του ¨Ελκόμενου Χριστού¨ και της Αγίας Σοφίας. Αφού γευματίσουμε στη Νέα Πόλη της Μονεμβασιάς, επιστρέφουμε, αργά το απόγευμα, στη Σπάρτη. Στη διαδρομή στάση στο γραφικό Γύθειο, με το νησιώτικο χρώμα και τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Σπήλαια Δυρού | Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης | Μουσείο Ελιάς | Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το σπήλαιο του Δυρού (Γλυχάδα) ένα από τα ωραιότερα σπήλαια του κόσμου. Το σπηλαίο άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που σήμερα βρίσκονται κάτω από το νερό σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο. Το νερό μέσα είναι υφάλμυρο και έχει μεγάλη σκληρότητα. Η θερμοκρασία του είναι περίπου 14 C, ενώ του αέρα κυμαίνεται από 16 έως 19 C. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα ιπποπόταμων στην Ευρώπη. Στην συνέχεια Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, το πρώτο που κτίστηκε σε επαρχιακή πόλη (1874-76). Στα εκθέματά του ευρήματα από τα μεγάλα ιερά της ¨Ορθιας Αρτέμιδος¨ και της ¨Χαλκιοίκου Αθηνάς¨ και από τις ανασκαφές του Αμύκλαιου, δείγμα από ψηφιδωτά, γλυπτά, μεταξύ των οποίων ανδριάντας πολεμιστή, επονομαζόμενος Λεωνίδας και ευρήματα από τις προϊστορικές ανασκαφές στην Πελλάνα και τις Αμύκλες. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού, που έχει ως κύριο σκοπό να αναδείξει την τεχνολογία της ελαιοπαραγωγής, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική και γενικότερα τη μεσογειακή ταυτότητα. Είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και βρίσκεται στην καρδιά του νομού Λακωνίας, μια από τις κύριες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Μετά το πέρας της επίσκεψης παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα άφιξη στο σχολείο.

τα ξενοδοχεία μας

Info

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα | Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές και σε μονόκλινα οι συνοδοί καθηγητές | Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο | Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο | Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας | Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στόν αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά | Διόδια αυτοκινητοδρόμων | Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών | Ασφάλεια Αστικής ευθύνης | Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους