Εξωτερικό

Ρώμη

Ρώμη | 5 Ημέρες | Αεροπορικώς

1η Ημέρα: Αθήνα | Ρώμη
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα πάρουμε την πτήση για Ρώμη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Ρώμης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ξενάγηση της «Αιώνιας Πόλης». Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, και κατόπιν θα δούμε την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια. Συνεχίζουμε με το αρχαίο Ρωμαϊκό Πάνθεον, εξαιρετικής κατασκευής, τη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι, που ο θρύλος λέει ότι εάν ρίξουμε ένα νόμισμα θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά (Πιάτσα ντι Σπάνια), όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Θα περάσουμε από τη Βια ντέι Κοντότι, με τους διάσημους οίκους υψηλής ραπτικής. Εκεί βρίσκεται και το πιο διάσημο και παλιό καφέ της πόλης, το καφέ Γκρέκο. Μετά το πέρας της ξενάγησης, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Ρώμη | Φλωρεντία | Πίζα | Πομπηία
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Φλωρεντία. Άφιξη και θα ακολουθήσει περιήγηση κατά την οποία θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο – σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο. Επόμενος σταθμός μας η Πίζα, γνωστή για τον κεκλιμένο Πύργο της και συνέχεια της διαδρομής μας για τη Σιένα, τη μεσαιωνική πόλη με την Πιάτσα ντελ Κάμπο – από τις πιο ιδιόρρυθμες πλατείες της Ιταλίας. Η επόμενη πόλη που περιλαμβάνει το σημερινό μας πρόγραμμα είναι η Πομπηία. Η νεκρόπολη που την αφάνισε το ’79 μ.Χ. η έκρηξη του Βεζούβιου. Επιστροφή στη Ρώμη. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Ρώμη, Βατικανό
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα μεταφερθούμε στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η βασιλική του Αγ. Πέτρου (μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου). Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τη θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Άγγελου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο άμβωνα του Μπερίνι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στα μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των πάπυρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στη διάσημη Καπέλα Σιξτίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Άγγελου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ρώμη, Τίβολι
Η σημερινή ημέρα, αφού προγευματίσουμε, περιλαμβάνει εκδρομή στο Τίβολι. Το Τίβολι είναι γνωστό παγκοσμίως για τους περίφημους κήπους και την Villa D΄Este, του Καρδινάλιου Εστέ, με τα 1.300 σιντριβάνια και έδρα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Θα απολαύσουμε τα Σιντριβάνια του Διός και της Αφροδίτης, το διάδρομο των 100 αγαλμάτινων σιντριβανιών, το Άτριο του Δωδεκάθεου, την Αίθουσα του Ηρακλή, το Σαλόνι του Κυνηγιού, το Άτριο των επτά σοφών και το μεσαιωνικό Κάστρο της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το τοπίο και εν συνεχεία επιστροφή στη Ρώμη. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Ρώμη | Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ημέρα είναι ελεύθερη να την αξιοποιήσει ο καθένας όπως επιθυμεί. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ρώμης, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος και μεταφορά στο σχολείο