Ελλάδα

Νάξος 4 Ημέρες

Νάξος | 4 Ημέρες | Ακτοπλοϊκώς 

1η Ημέρα: Πειραιάς | Χώρα Νάξου
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:30. Επιβίβαση στο πλοίο της Blue Star Ferries, και αναχώρηση στις 07:35 για Νάξο. Άφιξη στις 12:40 και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Αργά το μεσημέρι θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση.Το βράδυ δείπνο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Γύρος Νησιού (Δαμάλα, Χαλκί, Φιλώτι, Απείρανθος)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε από το ξενοδοχείο μας και ακολουθούμε την κεντρική οδική αρτηρία, που διασχίζει την ορεινή Νάξο. Το πρώτο χωριό που συναντάμε είναι το Γαλανάδο. Έξω από το χωριό υψώνεται ο ενετικός πύργος του Μπελόνια. Στη συνέχεια επίσκεψη στο χωριό Δαμαλά. Θα δούμε το εργαστήριο αγγειοπλαστικής όπου με ένα κομμάτι πυλό θα μας δείξουν ότι μπορούν να φτιάξουν τα πάντα σε οποιαδήποτε μορφή και εν συνεχεία επίσκεψη στο παλιό ελαιοτριβείο όπου θα δούμε τη διαδικασία εξαγωγής λαδιού. Επόμενη στάση το Χαλκί, με τους ενετικούς πύργους, τα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Βόλτα στο χωριό και επίσκεψη στο παραδοσιακό αποστακτήριο κίτρου. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Παναγία Δροσιανή (6ου αι.), σημαντικό μνημείο της παλαιοχριστιανικής περιόδου με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Το επόμενο χωριό που συναντάμε είναι το Φιλώτι, κτισμένο στους πρόποδες του Ζα, του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων. Από εδώ, ακολουθώντας έναν ορεινό ανηφορικό δρόμο, φθάνουμε στην Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό», με τα τρία μουσεία (αρχαιολογικό, γεωλογικό και λαογραφικό), όπου θα σταματήσουμε για γεύμα. Από την Απείρανθο, περνώντας πάνω από το μικρό χωριό Κεραμωτή, φθάνουμε στο χωριό Κυνίδαρο με τα βουνά που βγάζουν το περίφημο μάρμαρο Νάξου. Συνεχίζοντας φθάνουμε στην περιοχή του Φλεριού, όπου βρίσκεται ο περίφημος Κούρος σε αρχαίο λατομείο στο σημείο που κατασκευαζόταν. Μετά την επίσκεψη επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.Προαιρετική ομαδική βραδινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Ξενάγηση Χώρας | Πορτάρα
Πρωινό και ξεκινάμε την γνωριμία μας με το Κάστρο της Χώρας Νάξου, ιδανικό για τον πρώτο περίπατο μας. Όμορφα καλντερίμια με παλαιά φράγκικα σπίτια κτισμένα από παραδοσιακή πέτρα τονίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού εκείνης της εποχής. Θα ξεναγηθείτε στο Αρχαιολογικό μουσείο ,την Καθολική εκκλησία, τη σχολή των Ουρσουληνών, το βενετσιάνικο σπίτι και την παλαιά αγορά. Στη συνέχεια του περιπάτου μας θα επισκεφτούμε τον Ναό του Απόλλωνα την Πορτάρα χτισμένη τον 6o αιώνα π.X. πάνω στο βράχο αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο. Προαιρετική ομαδική ( βραδινή ) διασκέδαση.

4η Ημέρα: Τυροκομείο | Χώρα | Πειραιάς
Μετά το πρωινό μας επιβίβαση στο λεωφορείο και επίσκεψη στο τυροκομείο Νάξου. Στη συνέχεια ελεύθερη μέρα όπου μπορούμε να επισκεφτούμε τα εμπορικά μαγαζιά της χώρας για την αγορά παραδοσιακών προιόντων όπως Κίτρον, Κερασάκι κλπ. Στη συνέχεια μετάβαση στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και αχώρηση στις 18:00. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 23:25.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές & ξεναγήσεις, με τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα | Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΞΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ σε οικονομική θέση | Τρείς (3) διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα - τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές & σε μονόκλινα οι συνοδοί καθηγητές | Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο | Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο | Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας | Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών | Ασφάλεια Αστικής ευθύνης | Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης | Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους

Ξενοδοχεία:
Naxos Palace 4*
Naxos Holidays 3*
Aeolis Boutique 3*