Εξωτερικό

Πράγα

Πράγα | 5 Ημέρες | Αεροπορικώς

1η Ημέρα: Πράγα
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Μετά από πτήση 2,5 περίπου ωρών, άφιξη στο αεροδρόμιο ¨Ruzyne¨. Επιβίβαση στο λεωφορείο και ξεκινάμε την περιήγηση στην παλιά πόλη της Πράγας, που περιμένει να μας μαγέψει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρά της και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της. Θα δούμε την πλατεία της παλιάς πόλης με την Παναγία ¨Thun¨, το Αστρονομικό Ρολόι, το Δημαρχείο, τον ναό του Αγ. Νικολάου, την οδό Παρισίων (ο πιο ακριβός δρόμος της Πράγας), το μέγαρο μουσικής, την Εβραϊκή Συναγωγή, τη Γέφυρα του Καρόλου, με τα πολλά της αγάλματα, το Εθνικό Μουσείο, την πλατεία Vaclavske, που ξεκίνησε η βελούδινη επανάσταση, τον εμπορικό πεζόδρομο Na Prikope, τον Πύργο της Πυρίτιδας και το Μέγαρο των Δημοτών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πράγα
Πρωινό και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει ξενάγηση στην περιοχή Hadcany, δηλαδή στην Καστρούπολη. Εκεί, εκτός από τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Βίττου, βρίσκονται το μοναστήρι Στράχωφ, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Λορέττο, το Προεδρικό Μέγαρο, το χρυσό δρομάκι, το μουσείο των παιχνιδιών και πολλά ακόμη αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Τσέσκυ Κρούμλοφ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μια ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοφ. Το μαργαριτάρι της νότιας Τσεχίας, 170 χλμ. νότια της Πράγας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Η διαδρομή περνάει από την εξοχή της ανατολική Βοημίας, από γραφικά χωριά και λίμνες. Η μεσαιωνική πόλη περικυκλώνεται από τους μαιάνδρους που σχηματίζει ο ποταμός Μολδάβας στο σημείο αυτό, ο οποίος πηγάζει σε αυτή την περιοχή. Πάνω από την πόλη, υψώνεται επιβλητικό το κάστρο του Cesky Krumlov, δεύτερο σε μέγεθος κάστρο της Τσεχίας, που το 1992 ανακηρύχθηκε ως ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Εν συνεχεία θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Βίττου και τα πέντε προαύλια του κάστρου. Στον ελεύθερο χρόνο σας, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε ένα από τα μουσεία (μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, μουσείο των Βασανιστηρίων ή τη γκαλερί του ζωγράφου Egon Schiele) ή να ψάξετε για αναμνηστικά (ξύλινα παιχνίδια, μαριονέτες, μολύβια κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κάρλοβυ Βάρυ
Πρόγευμα ακολουθεί εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ. Όμορφη λουτρόπολη κατά μήκος του ποταμού Τέπλα, που τον 14ο αιώνα ονομάστηκε ¨Βασιλική¨, από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄. Εκτός από θεραπευτικό κέντρο ιαματικών πηγών, καθιερώθηκε στο χρόνο και σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών. Εδώ έγραψαν ο Γκαίτε και ο Σίλλερ, συνέθεσαν ο Μπετόβεν και ο Μπαχ, έβαλε νέους ορίζοντες ο Μαρξ και ξεκουράστηκε η Μαρία Θηρεσία. Θα περιπλανηθούμε στη γραφική πόλη και θα κάνουμε τις αγορές μας στα καταστήματα με πορσελάνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Πράγα
Μετά το πρωινό θα έχουμε όλη την ημέρα ελεύθερη για να επισκεφθούμε, τα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, μουσεία και πινακοθήκες της πόλης. Εθνικό Μουσείο, Μουσείο Μούχα, Πινακοθήκη Κυβιστών, Μουσείο Παιχνιδιών κ.α. ή για τις τελευταίες μας αγορές. Εν συνεχεία μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη & μεταφορά στο σχολείο.