Εξωτερικό

Νότια Ιταλία & Ελληνόφωνα Χωριά

Νότια Ιταλία & Ελληνόφωνα Χωριά | 7 Ημέρες | Οδικώς

1η Ημέρα: Αθήνα | Πάτρα | Εν Πλω
Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στην Πάτρα. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα: Μπάρι | Πομπηία | Νάπολη
Άφιξη το πρωί της επόμενης ημέρας στο Μπάρι. Αποβίβαση και αναχώρηση για Πομπηία, τη νεκρόπολη που την αφάνισε το ΄79 μ.Χ. η έκρηξη του Βεζούβιου. Κατά την ξενάγηση θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Συνέχεια της διαδρομής μας για Νάπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Νάπολη | Λέτσε
Πρωινό και γνωριμία με την πόλη. θα περιηγηθούμε, μεταξύ άλλων, στην παλιά πόλη όπου έχουν κτισθεί περισσότερες από 300 εκκλησίες, οχυρά και ανάκτορα, τα τρία κάστρα που βρίσκονται στο κέντρο της, μαζί και ο μπαρόκ οβελίσκος της Immacolata του 18ου αι. και το λιμάνι της που σφύζει από ζωή. Μετά την περιήγηση αναχωρούμε για το Λέτσε, την όμορφη πρωτεύουσα του Σαλέντο, που δίκαια ονομάζεται η «Φλωρεντία του Νότου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ελληνόφωνα Χωριά
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα ελληνόφωνα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας. Συγκεκριμένα τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας βρίσκονται νότια της πόλης του Lecce και είναι τα εξής: η Καλημέρα, το Μαρτάνο, το Καστρινιάνο ντέι Γκρέτσι, το Μαρτινιάνο, το Τζολίνι, το Σολέτο, η Στερνατία και το Μελπινιάνο. Οι κάτοικοι αυτών των χωριών, εκτός από τα ιταλικά, μιλούν επίσης τα γραικάνικα, ιδίωμα της περιοχής που συνδυάζει ελληνικά και ιταλικά στοιχεία. Εκτός από τη γλώσσα, η ελληνική επιρροή είναι εμφανής και στην παράδοση των κατοίκων της περιοχής. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο Λέτσε, γνωστό και ως «Φλωρεντία του Νότου». Το Λέτσε είναι η μεγαλύτερη πόλη της χερσονήσου της Απουλίας. Κατά την περιήγησή μας θα διαπιστώσουμε ότι είναι γεμάτη με μπαρόκ μνημεία. Στο ιστορικό κέντρο, το οποίο είναι ιδανικό μέρος για περπάτημα, θα δούμε τις αναγεννησιακές εκκλησίες, την πλατεία του Σαντ Ορόνζο, τη Λότζια και τα ερείπια απ’ το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Λέτσε | Ταράντας | Λέτσε
Πρωινό στο ξενοδοχείο και γνωριμία με την πόλη. Το Λέτσε είναι η μεγαλύτερη πόλη της χερσονήσου της Απουλίας. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη, η οποία όπως θα διαπιστώσουμε είναι γεμάτη με μπαρόκ μνημεία, θα δούμε τις αναγεννησιακές εκκλησίες, την πλατεία του Σαντ Ορόνζο, τη Λότζια και τα ερείπια απ’ το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Το ιστορικό κέντρο επίσης, είναι ιδανικό μέρος για περπάτημα. Ακολούθως αναχωρούμε για τον Τάραντα. Η πόλη ιδρύθηκε από Σπαρτιάτες το 708 π.Χ. και στις μέρες μας εντυπωσιάζει με το μεγαλείο μιας μητρόπολης του Νότου. Θα δούμε το αρχαιολογικό μουσείο, το Μαρ Πίκολο και το Μαρ Γκράντε, το νησί της Τσιταντέλλας κ.α. Χρόνος για περίπατο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και επιστροφή στο Λέτσε. Ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Λέτσε | Αλμπερομπέλο | Μπάρι | Εν πλω
Πρωινό στο ξενοδοχείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Μπάρι.
Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τα περίφημα χωριά των τρούλων και το κατάλευκο, Άλμπερομπέλλο. Καταστήματα κάθε είδους με τοπικά προϊόντα και επισκέπτες που ανακαλύπτουν τις όμορφες γωνιές του χωριού με τα παράξενα σπίτια του, δίνουν μια ξεχωριστή ζωντάνια σε αυτό το χωριό. Συνέχεια της διαδρομής μας για Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η Ημέρα: Πάτρα | Αθήνα
Άφιξη την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και μεταφορά στην Αθήνα.