Ελλάδα

Λευκάδα

Λευκάδα | 3 Ημέρες | Οδικώς

1η Ημέρα: Ναύπακτος | Λευκάδα
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση θα περάσουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα σε όλο τον κόσμο με συνεχές κατάστρωμα 2.250 μέτρων, έργο τεράστιαs σημασίαs που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2004 και οραματίστηκε ο Χαρίλαοs Τρικούπηs στα τέλη του 19ου αιώνα. Φθάνοντας στο Αντίρριο θα επισκεφθούμε το Μουσείο τηs γέφυρας, όπου θα παρακολουθήσουμε μια παρουσίαση του χρονικού τηs κατασκευής τηs. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη γραφική Ναύπακτο με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας για να πιούμε τον καφέ μας. Από εκεί η θέα προς την πόλη, το λιμανάκι και τον Πατραϊκό είναι εκπληκτική. Εδώ θα δούμε και τα σπίτια των ηρώων του ’21 Τζαβέλα και Μπότσαρη. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας τον πανέμορφο σε φυσική ομορφιά δυτικό εθνικό οδικό άξονα, θα κάνουμε στάση για φαγητό και ξεκούραση στην Αμφιλοχία. Αργά το μεσημέρι συνεχίζουμε την πορεία μαs μέσω Βόνιτσας και θα καταλήξουμε στη Λευκάδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή Νικιάνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Οινοποιείο | Βασιλική | Άγιος Νικήτας | Λευκάδα
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση της Λευκάδας. Κατηφορίζοντας από την ανατολική πλευρά του νησιού, θα περάσουμε από το πασίγνωστο Νυδρί, έναν σύγχρονο οικισμό στον κόλπο του Βλυχού με πολύ όμορφη παραλία. Συνεχίζωντας τον δρόμο μας για την Βασιλική, λίγο πρίν το χωριό φθάνουμε στο Οινοποιείο << Λευκαδίτικη Γη >>. H περιήγηση στο οινοποιείο ξεκινάει με μια σύντομη αναδρομή στον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης και αμπελοκαλλιέργιας στην Λευκάδα και ακολουθεί περιήγηση σε μία έκθεση με παλιά εργαλεία οινοποίησης και αγροτικά μηχανήματα. Περπατώντας μέσα από το αμπέλι του οινοποιείου φθάνουμε στο χώρο παραγωγής και οινοποίησης όπου η τεχνογνωσία και ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός έχουν τον πρώτο λόγο. Εκεί θα γνωρίσουμε από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά την οινοποίηση , την παλαίωση και την εμφιάλωση του κρασιού. Τέλος από τον χώρο της έκθεσης του οινοποιείου θα μπορέσουμε να προμηθευφτούμε τα κρασιά του. Μετά φθάνουμε στην Βασιλική νότια του νησιού, ένα μαγευτικό χωριό που έχει εξελιχθεί σε θαυμάσιο θέρετρο. Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Λευκάδος περνώντας από το γραφικό χωριό του Αγ. Πέτρου και από το Κάθισμα. Ακολούθως θα επισκεφτούμε τον Αγ. Νικήτα, ένα χωριό που είναι δίπλα στην παραλία & το περικυκλώνουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη της Λευκάδας όπου θα γευματίσουμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα στενά γραφικά σοκάκια της. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κρουαζιέρα στα Πριγκηποννήσια | Αθήνα
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για μια κρουαζιέρα ( προαιρετική ) στα Πριγκηπόννησα, ένα σύμπλεγμα από πολλά καταπράσινα νησάκια, σκορπισμένα ανάμεσα στη Λευκάδα και στις Ακαρνανικές ακτές. Το Μαδούρι με το νεοκλασικό αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Σκορπιό το πρώην ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το Σκορπίδι & το Μεγανήσι, στο οποίο θα κάνουμε στάση για καφέ. Επιστροφή στο Νυδρί νωρίς το μεσημέρι και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στο σχολείο.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα | Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές & σε μονόκλινα οι συνοδοί καθηγητές | Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο | Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (όπου περιλαμβάνεται ημιδιατροφή) | Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας | Διόδια αυτοκινητοδρόμων και γέφυρας Ρίου | Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών | Ασφάλεια Αστικής ευθύνης | Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης | Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους

Ξενοδοχείο:
Ionian Blue Bungalows And Spa Resort Hotel 5*