Εξωτερικό

Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη | 5 Ημέρες | Αεροπορικώς

1η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Βόσπορος
Συγκέντρωση στο σχολείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πτήση για την Κων/λη. Άφιξη και συνάντηση με τον τοπικό εληνόφωνο ξεναγό μας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Ακολουθεί γεύμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πατριαρχείο | Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Παναγία των Βλαχερνών, τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Τελευταίος μας σταθμός το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, η Αγία Σοφία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)
Πρόγευμα και συνεχίζουμε την ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το θρυλικό Μπλε Τζαμί και τις βασιλικές δεξαμενές του Ιουστινιανού και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί, στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Πριγκηπόνησα
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την ασιατική πλευρά της πόλης, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη, με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας, στο λόφο της Ελπίδας. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο. Θα ακολουθήσει γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα. Επιστροφή στην Πόλη και επίσκεψη στη σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη
Η τελευταία ημέρα, αφού προγευματίσουμε, περιλαμβάνει επίσκεψη στο περίφημο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. Χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βόλτα στην πόλη. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.