Εξωτερικό

Κωνσταντινούπολη Οδικώς

Κωνσταντινούπολη | 7 Ημέρες | Οδικώς

1η Ημέρα: Αθήνα | Θεσσαλονίκη | Καβάλα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το σχολείο. Στάση στην περιοχή της Λαμίας για ξεκούραση και καφέ. Η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω Τεμπών όπου θα έχουμε μια στάση για ξεκούραση. Άφιξη το μεσημέρι στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και μια μικρή βόλτα στην όμορφη συμπρωτεύουσα. Αναχώρηση μέσω Εγνατίας οδού για Καβάλα. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Καβάλα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Καβάλα | Κωνσταντινούπολη | Βόσπορος
Πρόγευμα και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη συνεχίζοντας την Εγνατία Οδό. Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα συνεχίσουμε μέχρι τη Ραιδεστό (Τεκίρ Νταγ) και μετά από στάση, θα συνεχίσουμε για την Πόλη, όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Ακολουθεί κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη (Ξενάγηση) | Οικουμενικό Πατριαρχείο
Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη (Ξενάγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην Πόλη. Πρώτος μας σταθμός η Παναγία των Βλαχερνών, ακολουθεί η Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης και το περίφημο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. Η ημέρα θα κλείσει με την επίσκεψη στο σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Πριγκηπόνησα
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο, όπου και θα κάνουμε βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Θα ακολουθήσει γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και μετάβαση στην εκπληκτική σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Κωνσταντινούπολη | Καβάλα
Μετά το πρωινό, αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Ραιδεστό και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο, συνεχίζουμε για Καβάλα, όπου θα γίνει στάση και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Καβάλα | Αθήνα
Πρόγευμα και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.