Ελλάδα

Καστοριά Φλώρινα Πρέσπες

Καστοριά Φλώρινα Πρέσπες | 4 Ημέρες | Οδικώς

1η Ημέρα: Καλαμπάκα | Καστοριά
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στον χώρο του σχολείου, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση άφιξη στην Καλαμπάκα όπου και θα γευματίσουμε. Συνεχίζουμε για Καστοριά μέσω Γρεβενών. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Φλώρινα | Νυμφαίο | Αρκτούρος
Πρόγευμα και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή στη Φλώρινα. Πρώτος μας σταθμός ο Αετός, όπου θα ενημερωθούμε για τις δράσεις του ¨Αρκτούρου¨, για την προστασία της Αρκούδας και του Λύκου και επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας του Λύκου. Στη συνέχεια θα έχουμε στάση στο Νυμφαίο, στο Καταφύγιο της Αρκούδας, όπου θα μάθουμε για τις αρκούδες και για το πρόβλημα της ¨Αρκούδας Χορεύτριας¨ από το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρου. Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του Νυμφαίου και επιστροφή στην Καστοριά. Απόγευμα ελεύθερο στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πρέσπες | Άγιος Γερμανός | Ψαράδες
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για τον πλουσιότερο, ίσως, υδροβιότοπο των Βαλκανίων, τις Πρέσπες, που με την εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα, έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός. Θα επισκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό με τον ιστορικό Βυζαντινό Ναό του 1ου αιώνα και από εκπρόσωπο του Κέντρου Πληροφόρησης Πρεσπών θα έχουμε ενημέρωση σχετικά με την παρατήρηση των πουλιών, στο παραλίμνιο οικοσύστημα. Θα ακολουθήσει περίπατος στη λίμνη και στη συνέχεια επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου για παρατήρηση. Το μεσημέρι γεύμα στην περιοχή των Ψαράδων σε παραδοσιακή ταβέρνα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καστοριά. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Καστοριά
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο μουσείο και να θαυμάσουμε τη λίμνη. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την εκκλησία της ¨Παναγίας Κουμπελιδίκης¨ και τον Ναό του ¨Αγ. Νικολάου του Κασνιτζή¨, διακοσμημένο με σημαντικές τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε ακόμη ένα από τα παραδοσιακά γουναράδικα στο κέντρο της πόλης και το Δισπηλιό και αφού γευματίσουμε θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας . Άφιξη στο σχολείο.