Ελλάδα

Καρπενήσι 5 Ημέρες

Καρπενήσι | 5 Ημέρες | Οδικώς

1η Ημέρα: Λαμία | Κεφαλόβρυσο | Καρπενήσι
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στον χώρο του σχολείου. Επιβίβαση στο λεωφορείο & αναχώρηση για Καρπενήσι, με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση έξω από την πόλη της Λαμίας. Επτά χιλιομετρα πριν την Υπάτη θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα, για να θαυμάσουμε τον καθολικό αυτό ναό καθώς & τα δύο παρεκκλήσια. Στη διαδρομή για το Καρπενήσι θα περάσουμε από την όμορφη κωμόπολη της Μακρακόμης, θα διασχίσουμε το χωριό του Αγ. Γεωργίου και το τούνελ του Τυμφρηστού και θα συνεχίσουμε για την ιστορική περιοχή του Κεφαλόβρυσου. Χωμένη στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά, μια περιοχή όπου έγινε η μάχη μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων τη νύχτα της 8ης προς 9η Αυγούστου του 1823, όπου σκοτώθηκε ο Έλληνας αρχιστράτηγος Μάρκος Μπότσαρης. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στο ομώνυμο εστιατόριο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Προυσός | Μεγάλο Χωριό
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, την Παναγία του Προυσού, όπου οφείλει το όνομά της στη θαυματουργή Εικόνα της "Κυράς της Ρούμελης", της Παναγίας Προυσιώτισσας, ή "Μπουρσιώτισσας” όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που η παράδοση τη συνδέει με την Εικονομαχία του Θεόφιλου (829-842). Για να γλιτώσει η εικόνα έφυγε από την Προύσα (Βιθυνίας) και με θαυματουργό τρόπο βρέθηκε στην τότε απόρθητη σπηλιά, σημερινό καθολικό της μονής. Στη μονή λειτουργεί το "Ιστορικό της μουσείο" με αξιόλογα εκθέματα, όπως εικόνες από τον 15ο αιώνα, ιερά σκεύη, λειψανοθήκες, δισκοπότηρα, χειρόγραφοι κώδικες, τα άρματα του Καραϊσκάκη κ.α. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό, έναν παραδοσιακό οικισμό που εκτός από τα διατηρητέα σπίτια, θα θαυμάσετε και την αναπτυσσομένη βιοτεχνία τοπικών προϊόντων. Βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία στους πρόποδες του ελατοσκέπαστου βουνού Καλιακούδα. Απέχει 17 χλμ. Από το Καρπενήσι και αποτελεί έδρα του δήμου Ποταμιάς . Στο χωριό αυτό μπορεί κανείς να συναντήσει παλιά αρχοντικά και γραφικά δρομάκια . Αξίζει να επισκεφτεί το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Συνεχίζοντας και μόλις σε απόσταση 1.5 χλμ. μπορείτε να γευματίσετε προαιρετικά στο εστιατόριο Αγνάντι, με πανοραμική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Καρπενήσι | Κορυσχάδες
Μετά το πρωινό ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στο Καρπενήσι, μία πόλη που αναπαύεται νωχελικά στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. Μια πόλη που έχει να διηγηθεί πολλά, κουβαλώντας στις πλάτες της ζωντανή την ιστορία και που διακρίθηκε για την προσφορά της στην πατρίδα, καθώς πρωτοστατούσε πάντα στους εθνικούς αγώνες. Στην συνέχεια αναχώρηση για τους Κορυσχάδες, θα θαυμάσετε το διατηρητέο οικισμό με τα πολλά αρχοντικά, αλλά και μάθετε πως εκεί βρισκόταν η έδρα της Ελεύθερης Ελλάδας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για ένα υπέροχο παραδοσιακό χωριό, με παλιά αρχοντικά, κυκλωμένα από έλατα, σε υψόμετρο 960 μέτρων, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Τα παλιά αρχοντικά, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου ( χτισμένη το 1865), το πέτρινο σχολείο που χτίστηκε το 1901 με δωρεές μεταναστών και λειτουργεί ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, αποτελούν αξιοθέατα της περιοχής, η οποία και έχει κηρυχτεί διατηρητέος οικισμός. Η πλατεία βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μ. και θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία της Ευρυτανίας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο & ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Καρπενήσι | Κρίκελο
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Κρίκελο, στα νοτιοανατολικά του νομού, μέσα στα έλατα, θα γίνει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής. Πολλά από τα σπίτια του χωριού που είναι κτισμένα σύμφωνα με την τοπική παράδοση αρχιτεκτονική έχουν διατηρήσει στις στέγες τους τα πλακιά, ένα στοιχείο που αρχίζει και χάνεται στην Ευρυτανία. Θα θαυμάσετε την εκκλησία του Αϊ Νικόλα και τις επτά βρύσες από τις οποίες τρέχουν γάργαρα νερά. Από εκεί μπορεί κανείς να κατηφορίσει προς τον Κρικελλοπόταμο που σχηματίζεται στις πλαγιές της οροσειράς Κοκάλια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Καρπενήσι
Μετά το πρωινό , θα έχουμε την ευκαιρία για μια τελευταία επίσκεψη στο όμορφο Καρπενήσι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και αγορές. Αφού γευματίσουμε, νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε για την πόλη μας. Αργά το απόγευμα , ύστερα από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στο χώρο του σχολείου.

τα ξενοδοχεία μας

Info

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα | Τέσσερις (4) διαν/σεις στο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές και σε μονόκλινα οι συνοδοί καθηγητές | Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο | Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (όπου περιλαμβάνεται ημιδιατροφή) | Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας \ Διόδια αυτοκινητοδρόμων | Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών | Ασφάλεια Αστικής ευθύνης | Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης | Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους