Ελλάδα

Ιωάννινα

Ιωάννινα | 5 Ημέρες | Οδικώς

1η Ημέρα: Αμφιλοχία | Άρτα | Ιωάννινα
Συγκέντρωση το πρωί στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Ιωάννινα μέσω της Ιόνιας Οδού. Μετά από μικρές ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, πρώτη μας στάση η Αμφιλοχία, όπου θα υπάρξει χρόνος για φαγητό. Συνέχεια της διαδρομής μας για Άρτα. Στάση για να θαυμάσουμε και να δούμε από κοντά το περίφημο τοξωτό γεφύρι της Άρτας. Άφιξη στα Ιωάννινα αργά το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Ιωάννινα | Σπήλαιο Περάματος | Νησάκι Λίμνης
Πρόγευμα και ξεκινάμε τη σημερινή ημέρα με επίσκεψη στο σπήλαιο του Περάματος, που βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ από τα Ιωάννινα, στο ομώνυμο χωριό όπου η φύση, το έκτιζε σταγόνα – σταγόνα χιλιάδες χρόνια. Θεωρείται το μεγαλύτερο σπήλαιο των Βαλκανίων, έχει δαιδαλώδης διαδρόμους ενός και πλέον χιλιομέτρου και είναι διακοσμημένο με θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.Στην συνέχεια θα επίσκευθουμε το αρχαιολογικό μουσείο των Ιωαννίνων που βρίσκεται στο πάρκο Λιθαρίτσια, στο κέντρο των Ιωαννίνων. Στις αίθουσές του εκτίθενται ευρήματα από διάφορες αρχαίες θέσεις της Ηπείρου, όπως η Δωδώνη, η Βίτσα, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα κ.α. Στα εκθέματά του συμπεριλαμβάνονται λίθινα και οστέινα εργαλεία της Παλαιολιθικής εποχής, καθώς επίσης και επιτύμβιες στήλες, αρχιτεκτονικά μέλη, επιγραφές και νομίσματα. Σε μια αίθουσά του στεγάζονται - προσωρινά - έργα Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα. Ακολουθεί μετάβαση στο μόλο, τον παραλίμνιο χώρο, όπου θα επισκεφθούμε πρώτα το Δημοτικό Μουσείο, που στεγάζεται στο Τζαμί του Ασλάν Πασά στο Κάστρο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας. Θα επισκεφθούμε τη μονή των Φιλανθρωπινών (από το 1292) και το Μουσείο του Αλή Πασά με την έκθεση ξυλόγλυπτων του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου (στεγάζονται στα κελιά της μονής του Αγίου Παντελεήμονα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κεντρικό Ζαγόρι
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για ολοήμερη επίσκεψη στο Κεντρικό Ζαγόρι. Το Κεντρικό Ζαγόρι βρίσκεται βόρεια των Ιωαννίνων και περιλαμβάνει ξεχωριστά χωριά όπως το Μονοδένδρι, το Τσεπέλοβο, τα γνωστά Βλαχοχώρια κ.α. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Μουσείο Παύλου Βρελλή | Μέτσοβο
Την τελευταία ημέρα αναχωρούμε για το Μπιζάνι, προκειμένου να επισκεφθούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα του Μουσείου, σε φυσικό μέγεθος, αναπαριστούν μορφές κυρίως της νεότερης ιστορίας σε τρεις θεματικές ενότητες: την Προεπαναστατική περίοδο (Κρυφό σχολειό, Ίδρυση της Φιλικής εταιρίας κ.α.) γεγονότα του 1821 (θάνατος του Αλή Πασά), Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (γυναίκες της Πίνδου κ.α.). Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά σε μια από τις βουνοκορφές της Πίνδου ( υψόμετρο 1.160 μ. ). Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίστασης στη γενικότερη εγκατάλειψη της Ελληνικής υπαίθρου και προκαλεί τους επισκέπτες με τον πλούτο του & την εναλλαγή του τοπίου. Μετά το γεύμα μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Ιωάννινα
Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Κατόπιν επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Στη διαδρομή θα υπάρξουν ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στον χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα | Τέσσερις (4) διαν/σεις στο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές και σε μονόκλινα οι συνοδοί καθηγητές | Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο | Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (όπου περιλαμβάνεται ημιδιατροφή) | Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας | Διόδια αυτοκινητοδρόμων & της γέφυρας Ρίου | Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών | Ασφάλεια Αστικής ευθύνης | Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης | Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία, εισιτήρια πλοιαρίου στην λίμνη Ιωαννίνων, Σπηλαίου Περάματος, μουσείου Παύλου Βρέλλη  & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους.

Ξενοδοχεία:
Epirus Palace Hotel & Conference Center 5*
Hotel Du Lac Congress Center & Spa 5*
Hotel Olympic Ioannina 4*
Palladion Hotel 3*
Hotel Exohi 3*