Εξωτερικό

Ιταλικό Πανόραμα

Ιταλικό Πανόραμα | 7 Ημέρες | Οδικώς | Ακτοπλοϊκώς

1η Ημέρα: Πάτρα (Εν πλω)
Συγκέντρωση το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους το απόγευμα για το λιμάνι του Μπάρι. Διασκεδάστε στους χώρους αναψυχής του σύγχρονου πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα: Μπάρι | Πομπηία (Ξενάγηση) | Ρώμη
Άφιξη την επόμενη ημέρα το πρωί στο Μπάρι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Πομπηία, τη νεκρόπολη που την αφάνισε το ’79 μ.Χ. η έκρηξη του Βεζούβιου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη Ρώμη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Ρώμη
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί περιήγηση της «Αιώνιας Πόλης». Θα γνωρίσουμε από κοντά, μεταξύ άλλων, το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια, τον ναό του Αγίου Πέτρου με την περίφημη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου, τη Φοντάνα ντι Τρέβι κ.α. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ρώμη | Σιένα | Φλωρεντία
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, με ενδιάμεση στάση και περιήγηση στην όμορφη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια. Άφιξη στη Φλωρεντία και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Φλωρεντία
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί η περιήγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο – σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη της υπαίθριας αγοράς του Σαν Λορέντζο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Φλωρεντία | Ανκόνα (Εν πλω)
Πρωινό και αναχώρηση για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πάτρα. Διασκεδάστε στους χώρους αναψυχής του σύγχρονου πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η Ημέρα: Πάτρα
Άφιξη την επόμενη ημέρα στην Πάτρα, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο σχολείο μας.