Εξωτερικό

Βουδαπέστη

Βουδαπέστη | 5 Ημέρες | Αεροπορικώς

1η Ημέρα: Αθήνα | Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη στο «Παρίσι της Ανατολής», μια πόλη διπλή. Η μεσαιωνική Βούδα και απέναντι η Πέστη, σύγχρονο εμπορικό κέντρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βουδαπέστη (Περιήγηση)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ακολουθεί η περιήγηση της πόλης, ξεκινώντας από την Πέστη. Εκεί θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μοναδικό μνημείο της χιλιετηρίδας, το ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Συνεχίζουμε με τη Βούδα, όπου θα επισκεφτούμε τους Πύργους των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματίας και την περιοχή των Παλατιών. Θα τελειώσουμε με μια επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους Ρώσους Στρατιώτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Παραδουνάβια Χωριά
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά, στον ιστορικό Μεσαίωνα της Ουγγαρίας. Η βόλτα μας ξεκινάει από το γραφικό χωριουδάκι του Αγ. Αντρέα, γνωστό και σαν «χωριό των καλλιτεχνών» με τα γραφικά σοκάκια, την Ορθόδοξη Σερβική Εκκλησία την Πινακοθήκη FERENCY και το Μουσείο Κεραμικής της KOVAC. Συνεχίζουμε με το Βίσεγκραντ απ΄ όπου μπορούμε να δούμε την καμπή του Δούναβη και τελειώνουμε την εκδρομή μας με το Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας με το θησαυροφυλάκιο και τις κατακόμβες. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βουδαπέστη
Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη Βουδαπέστη. Αξίζει να επισκεφτείτε Μνημεία και Μουσεία της πόλης γνωρίζοντας από κοντά την ιστορία της και την κουλτούρα της. Μουσική, Όπερα, εικαστικά πάντα υπάρχουν εκδηλώσεις για τους φίλους που ενδιαφέρονται. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια βόλτα στον εμπορικό δρόμο Vaci Utca και τα Westend Citycenter σε συνδυασμό με έναν απολαυστικό καφέ στο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο Ζερμπώ ή το New York. Για το βράδυ σας προτείνουμε – προαιρετικά – κρουαζιέρα στον Δούναβη. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Βουδαπέστη | Αθήνα
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος (ανάλογα με την πτήση της επιστροφής). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Άφιξη και μεταφορά στο σχολείο μας.