Εξωτερικό

Βιέννη

Βιέννη | 5 Ημέρες | Αεροπορικώς

1η Ημέρα: Βιέννη
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Βιέννη. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μετά το πέρας της ξενάγησης, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο & διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Λίμνες | Σάλτσμπουργκ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αυτοκρατορικό Σάλτσμπουργκ. Μέσα από μία θαυμάσια διαδρομή, τμήμα της οποίας διέρχεται από την εντυπωσιακή περιοχή των Λιμνών του Salzkammergut, θα φθάσουμε στη γενέτειρα του Μότσαρτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & στη συνέχεια περιήγηση της πόλης. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Mότσαρτ, το παλιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Aββαείο του Αγ. Πέτρου. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο γραφικό κέντρο της πόλης με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Μελκ
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί εκδρομή στο Μελκ, την κοιλάδα του Βαχάου και την πόλη Κρεμς. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο όμορφη περιοχή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ, με τη χιλιόχρονη ιστορία, την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τη ροή του Δούναβη, θα διασχίσουμε την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βαχάου, το πιο στενό πέρασμα του ποταμού σε αυστριακό έδαφος. Περνώντας από γραφικά χωριά και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς από αμπελώνες και κάστρα, θα καταλήξουμε στην πόλη Κρεμς, την αρχαιότερη της Κάτω Αυστρίας. Περίπατος στο κέντρο, στα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Επιστροφή στη Βιέννη. Δείπνο & διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Μάγιερλίνγκ | Μπάντεν
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για αγορές στην Αυστριακή πρωτεύουσα. Νωρίς το μεσημέρι συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και θα ακολουθήσει επίσκεψη στα περίχωρα της Βιέννης, στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψγούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του θρόνου & της Μαρίας Βετσέρα. Τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Βιέννη | Επιστροφή
Μετά το πρόγευμα θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Βιέννης, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τα καταστήματα στη Μαρία Χίλφεστράσσε, για τις τελευταίες αγορές. Ακολούθως μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη και μεταφορά στο σχολείο.