Εξωτερικό

Βερολίνο

Βερολίνο | 5 Ημέρες | Αεροπορικώς

1η Ημέρα:Βερολίνο
Συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Βερολίνο. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την Πύλη του Βραδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ, εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής, με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, του κομμουνιστικού παρελθόντος της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ Ποϊντ Τσάρλυ, τα απομεινάρια του Τείχους, μας μεταφέρουν στα γεγονότα του Ψυχρού Πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, θα δούμε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά του εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας, με το ιστορικό Ραϊχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου, κοντά στην υπερσύγχρονη πλατεία Ποτσντάμερ και τη Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Μουσείο Περγάμου
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάσσονται, εκτός από τα ελληνιστικά μνημεία με τον μοναδικό βωμό του Δία, η Πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα και η Πύλης της Αγοράς της Μιλήτου. Στη συνέχεια θα υπάρξει χρόνος ελεύθερος. Ενδιαφέρουσα είναι η βόλτα στη σούπερ μοντέρνα Ποτσντάμερ Πλατς, το επίκεντρο της άλλοτε νεκρής ζώνης. Η συγκεκριμένη περιοχή ανοικοδομήθηκε από το μηδέν σε χρόνο ρεκόρ. Στη θέση εγκαταλειμμένων κτιρίων του ΄50, υψώνονται ουρανοξύστες σχεδιασμένοι από γνωστούς αρχιτέκτονες, ενώ δημοφιλής και πολύβουος έχει γίνει πλέον ο χώρος κάτω από τον τεράστιο θόλο του Sony Center. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για ψώνια ή για να επισκεφθείτε το Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πότσδαμ
Μετά το πρόγευμα θα εξορμήσουμε 30 χλμ. νότια, στο Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, όπου τα θρυλικά ανάκτορα χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Στο Βερολίνο μπορεί κανείς να αγοράσει τα πάντα, από σουβενίρ και μικροδωράκια μέχρι επώνυμα ρούχα και ηλεκτρονικά. Περιηγηθείτε στις μοναδικές αυλές ¨Hackesche Hofe¨ στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Εδώ σας περιμένουν πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια, όπως επίσης και στην οδό Bergemannstrasse. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους, όπως η Friedrichstrasse αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfurstendam. Οι Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό, από αρχιτεκτονικής άποψης, κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Cartier 206, αξίζουν επίσης μια επίσκεψη. Δείπνο & διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Δρέσδη
Πρόγευμα και μια άλλη έκπληξη μας περιμένει σήμερα. Θα επισκεφθούμε την πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, τη Δρέσδη, με τα εξαίσια κτίσματα, τα οποία της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της ¨Φλωρεντίας του Βορρά¨. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το Τσβίγκερ, τμήμα των ανακτόρων των βασιλιάδων της Σαξονίας, την πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντενσλός, το Δημαρχείο κ.α. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Επιστροφή στο Βερολίνο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Βερολίνο
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη & μεταφορά στο σχολείο.