Εξωτερικό

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη | 5 Ημέρες | Αεροπορικώς

1η Ημέρα: Αθήνα | Βαρκελώνη
Συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βαρκελώνη (Περιήγηση)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στη Βαρκελώνη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το μνημείο του Κολόμβου στο λιμάνι, την Μπαρτσελονέτα. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στο λόφο Μονζουίκ απ’ όπου μπορείτε να δείτε πανοραμικά όλη τη πόλη. Συνεχίζουμε με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 1992, το νέο Καθεδρικό Ναό του Γκάουντι, τη Sagrada Familia (Αγία Οικογένεια) το σημείο κατατεθέν της Καταλανικής πρωτεύουσας καθώς και τα περίφημα Casa Batllo και Casa Mila. Η περιήγησή μας θα τελειώσει στην Γοτθική συνοικία όπου θα δούμε την Plaza Real, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Βαρκελώνη (Περιήγηση)
Πρωινό και συνεχίζουμε την περιήγηση της πόλης. Σήμερα ξεκινάμε από το γήπεδο Camp Nou έδρα της Μπαρτσελόνα, στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Πάρκο Γουέλ (Parc Guell), άλλο ένα από τα εντυπωσιακά έργα του Antonio Gaudi. To εντυπωσιακότερο σημείο του είναι η πέτρινη είσοδος με τις 86 κολώνες. Μέσα στο πάρκο βρίσκεται και το Casa Museo Gaudi, ένα σπίτι στο οποίο ο Gaudi έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και είναι γεμάτο από προσωπικά αντικείμενα και οικιακά είδη που κατασκεύασε ο ίδιος. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο λιμάνι, στο εμπορικό κέντρο Μάρε Μάγκνου, για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

4η Ημέρα: Γιρόνα | Φιγκέρες
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ιστορική πόλη της Γιρόνα, όπου θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό και την εβραϊκή συνοικία. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του κάστρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Figueres, όπου βρίσκεται το μουσείο – θέατρο του διάσημου ζωγράφου Salvador Dali. Αφεθείτε στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που εκπνέουν τα έργα του από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας ως και τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Βγαίνοντας από το μουσείο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Καθολική εκκλησία του Αγ. Παύλου. Θαυμάστε τη Γοτθική αρχιτεκτονική του με τις τοξωτές οροφές και την απλότητα του ναού. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε εκτός των άλλων το Μουσείο Κοσμημάτων καθώς και το Μουσείο Παιχνιδιών. Επιστροφή στην πόλη της Βαρκελώνης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

5η Ημέρα: Βαρκελώνη | Αθήνα
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος (ανάλογα με την πτήση της επιστροφής). Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Άφιξη και μεταφορά στο σχολείο.